Hvordan lage billige IKEA skapdører

Det å fornye kjøkkenet trenger ikke koste en formue for deg som har lyst til å gjøre litt selv. Det kan være mange grunner til å pusse opp kjøkkenet. Enten du skal selge og ønsker å piffe opp litt, akkurat kjøpt ny leilighet og ønsker å bytte ut de kjedelige hvite fabrikk frontene eller bare for å få en endring.

Uansett hva grunnen er så er dette veldig enkelt. For deg som ønsker stilige designer fronter av et treslag så kan du velge kryssfiner. Det som gjør det ekstra stilig er at du ser konstruksjonen, hvordan de forskjellige lagene er lim sammen.

Ønsker du for eksempel nye bjørke fronter så velger du en 18mm B/BB bjørk kryssfiner plater som kappes opp. Ut av en plate får du for eksempel 6 dører av størrelsen 60x80cm. Noe som gir en pris på 524.- pr dør. Det du må gjøre selv er å borre ut hull til hengsler, eventuelt håndtak, runde og pusse kantene med sandpapir og til slutt lakkere eller olje. Er du litt i tvil om frese ut til hengsel så kan vi gjøre det for 70.- pr dør.

Kryssfiner kommer med forskjellig type finer. Kanskje ønsker du poppel i stedet for, da blir prisen 262.- pr dør hvis du kapper opp platen med bare 60x80cm deler. Mer eksklusivt og tidløst som eik kommer på 535.- pr del. Det mest tradisjonelle i Norge, nemlig furu, kommer på 338.- Noe som er relativt nytt og moderne i Norge er bambus, denne ville ha kommet på 737.- Alle disse frontene vil koste deg 3-4 gangern som ferdig produkt, uansett hvor du går hen. Så med litt egen innsats kan du spare mye penger.

Du kan selvsagt kappe opp platen i de størrelser du trenger, enten det er skuffer eller dører. Du skriver bare inn størrelsen på bitene når du bestiller platen.

Har du ikke IKEA skap stammer så kan du selvsagt også gjøre akkurat det samme. Du må i tilfelle bare fortelle oss hvor hengslene skap lages om du ønsker denne tjenesten.

Ønsker du ikke trefronter så kan du for eksempel bruke Valchromat eller MDF plater som du selv maler i ønsket farge. Ta en titt på vårt utvalg av plater her.

Ikea skapdører